Eduardo in Nepal

Eduardo is voor 3 weken in Nepal geweest. Hij heeft daar met een team op de fiets Bijbels rond gebracht. Ja, u leest het goed… Op de fiets! Het was een uitdaging, van 110 kilometer, op de mountain bike. En het doel was om elke kilometer een bijbel te geven in verschillende dorpjes. Ze hebben meer dan 200 bijbels kunnen brengen!

Eduardo verteld dat hij (ondanks zijn jeugd in Brazilië, waar het heel arm kan zijn) in Nepal zó arm is. De beelden van mensen en kinderen op straat raakten zijn hart. Het raakte hem meer dan ooit.

Hij verteld van een klein jongetje, onderweg in Kathmandu. Edu en een paar anderen stopten even in een winkeltje en kochten eten en gaven dat aan hem. Hij zag er ontzettend vies uit, zat onder het stof. Hij had geen expressie in zijn gezicht. Maar Edu zegt: “Ik denk dat hij in zijn hart dankbaar was dat ze hem niet zomaar voorbij liepen, zoals heel veel anderen wel deden.”

Een andere mooie ervaring was met een 15 jarig meisje die in een hele arme situatie leefde. Toen ze de bijbel gaven, sprong ze echt op van blijheid en moest huilen van geluk. Ze zei: “Ik ben héél blij met een eigen bijbel!!”

Al met al was de tijd in Nepal een geweldige tijd met God, dichtbij Hem. Uiteindelijk zijn alle 200 bijbels gegeven en God heeft nóg een natie gegeven in hart van Eduardo.

Hij is dankbaar voor alle support uit Nederland! Zonder alle steun had dit niet gekund.

Er komen nog een paar mooie foto’s op deze website om de ervaring van Eduardo te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *