Tinka in de arme wijken

Tinka is inmiddels vele mooie projecten gestart! Één daarvan is dat ze in de armere wijken van Phuket met een Health Care Programme is gestart. Hierin is ze als verpleegkundige actief binnen 90 arme gezinnen. Een mooie manier om nu in de gesloten cultuur binnen te kunnen komen. Tinka houdt zich voornamelijk bezig met de mensen voorlichting te geven over basis hygiëne. Het leven in kleine huizen (is het wel een huis te noemen…?) zonder toilet (gat in de grond), zonder stromend water en geen electra vraagt om creatieve oplossingen.

Tinka ziet zieke kinderen, zonder kleding. Moeders die op vuilnisbelten werken. Kinderen met een verstandelijke beperking die in een hut wonen van twee bij twee meter… Hier is dus nog veel werk te doen!

Een tweede project zijn de kinderkampen die ze ondertussen heeft weten op te zetten. En ze zijn enorm blij verrast met een gave samenwerking met degene die het stuk grond naast hen bezit. Hij heeft tenten voor het project aangeschaft en met zijn team (van een kabelbaan) aangeboden te helpen tijdens de kampen. Wat een zegen! Tinka heeft eind oktober het eerste kamp gedraait en wil tot het eind van het jaar nog 3 kampen draaien. Daarnaast is er nog een wens om ‘Vader-Zoon’ weekend te organiseren. Omdat er in deze cultuur weinig tot geen contact is tussen de vaders en kinderen. We horen hier snel meer van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *