Een tijd van stilte, maar niet van stil zitten

Veranderingen

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden, maar alles verliep in een gestaag tempo. Als eerste is er een grote verandering geweest in het team in Nederland. Dit team vertegenwoordigt ons, als wij hier in het buitenland (nu in Thailand) ons werk doen. De afgelopen 7 a 8 jaar waren twee fantastische zussen Ilona en Martine het thuisfront-team. Twee vriendinnen die hard hebben gewerkt om ons werk in Brazilië en Thailand te laten slagen.

Nu na deze lange periode hebben ze besloten dat het tijd was voor verandering en hebben ze de stok doorgegeven aan een groep lieve vrienden, die alle werkzaamheden in Nederland nu gaan overnemen.

Ik wil hierbij nogmaals Martine en Ilona héél erg bedanken! En ik ben zeer dankbaar dat onze vriendschap zo heeft mogen groeien deze afgelopen jaren en dat er nog vele jaren mogen volgen.

Het nieuwe team zal zich eerdaags voorstellen. U zult dit ongetwijfeld ook merken aan veranderingen op de website en dergelijke. We houden iedereen op de hoogte.

Nieuwe teamleden in Thailand

In ieder geval gaat ons werk in Thailand door. We hebben in de afgelopen maanden 2 nieuwe teamleden erbij gekregen. De eerste in Pi Toon ( PITOEN). Een Thaise man, christen sinds vorig jaar. Hij weet alles van het reilen en zeilen hier in Thailand, wat ons enórm helpt, aangezien Thailand een gecompliceerd land is wat betreft wetten en regels . Daarnaast hebben we een nieuwe collega uit Amerika: Brad. Hij is 22 jaar en spreekt vloeiend Thai en helpt ons met vertalen. Hij is helemaal enthousiast over ons nieuwe project .

Werken in Brazilië anders dan in Thailand

In Brazilië gingen de kinderen halve dagen naar school waardoor ze de andere helft van de dag vrij waren om bij ons wijkcentrum langs te komen en deel te nemen in de groepen. Nu hier in Thailand gaan de kinderen hele dagen naar school van 8.00 tot 17.00 waarbij er dus geen tijd over blijft voor extra projecten. Ook lopen we tegen het feit aan dat in Brazilië één grote sloppenwijk iedereen bij elkaar hield. Maar nu hier in Phuket hebben we de zorg voor veel mensen, over veel kleine groepen en wijken, van verschillende achtergronden, verdeeld over het hele eiland. Dat maakt het best lastig.

Kinderen in Thailand

Veel kinderen hebben in de weekenden en de vakanties geen keuze in wat ze doen en moeten bij gebrek aan oppas of activiteiten de ouders meehelpen met werken. We hebben het hier over kinderarbeid zowel in de bouw als in de visserij. Hele dagen hard werken. Volwassenen en kinderen doen hetzelfde werk en kinderen verdienen natuurlijk veel minder.

Afijn, ons project is gericht op dit alles en we willen dan ook een plek creëren, waar deze kinderen terecht kunnen. Wat ik er heel breed over kan vertellen is dat het een Adventure Camp gaat worden, waar kinderen van alle leeftijden, achtergronden en denominaties terecht kunnen in weekenden en vakanties. Dat wordt een plek waar ze kind kunnen en zullen zijn. Hierover in de toekomst meer.

Ons werk nu

Ondertussen werken we nu heel praktisch mee in een crèche, waarvan de meeste van hun ouders in de gevangenis zitten. En de kinderen in de prostitutiewijk bloemen aan het verkopen waren. Kinderen met een achtergrond van mishandeling en veel geweld. Het is erg pittig, omdat je vierjarige kinderen ziet die zeer verstoord gedrag vertonen, zowel naar elkaar als naar ons. Ze slaan, schoppen en vechten letterlijk om aandacht. We zijn blij dat we hen een beetje liefde mogen laten zien en geven. Daarnaast geeft Eduardo voetbal en gymles 2 keer in de week aan een andere groep kinderen uit Laos.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *