Gods plek voor ons!

Lieve mensen,

Wat is het fijn als je bent op de plek waar God je wilt hebben. We zijn nu maanden hier in Phuket en we hebben de ene activiteit na de andere.

Voetballers

Zoals jullie hebben gehoord geeft Eduardo weer voetbal les aan Thaise en Birmese kinderen. Allemaal uit achterstandswijken. De voetbalschoenen die we gesponsord hebben gekregen en die zijn gedoneerd op de corsobraderie zullen goed in gebruik worden genomen! Bedank daarvoor!

Kinderen in risico

Ondertussen hebben we al een Braziliaans team over de vloer gehad en nu zijn Johan en Jeannette uit Brazilië hier om een seminar te geven over Kinderen in Risico. Er zijn zo’n 35 mensen die hieraan deelnemen en we zijn ontzettend blij hiermee. Dit betekent namelijk dat er 35 mensen zijn, hier in Phuket en omstreken, die willen werken aan een betere toekomst voor de kinderen hier. We zijn met Johan en Jeannette aan het brainstormen om hier in Thailand, in 2017 een scholing te gaan geven, van drie maanden, over dit onderwerp.

Johan en Jeanette

Voor wie niet weten wie Johan en Jeannette Lukasse zijn; zij waren onze leiders in Brazilië. Bij hen hebben we het wijkcentrum Huize Rots gepionierd. Ze komen oorsponkelijk uit Nederland en reizen nu de wereld over om jonge mensen te trainen om kinderen te helpen. Het is een feest en een hele eer om ze hier te hebben.

Oriënteren
We gaan in december naar Brazilië voor verlof en hebben afgesproken dat we onszelf de tijd geven tot Brazilië om hier rond te kijken en te onderzoeken waar we het beste kunnen gaan beginnen. We zijn ook al bezig met een gebouw of plek te vinden waar we de basis van Youth With A Mission kunnen starten. We doen nu nog alles vanuit huis en hebben daardoor ook vaak bezoek en visite en is onze gastenkamer zelden leeg. Als we gaan groeien in onze bediening hebben we straks echt slaap plaatsen tekort.

Voor nu heel breed kan ik zeggen dat onze visie is: Kinderen in Risico en het trainen van de lokale bevolking in het praktisch zorgen voor elkaar. Hierin valt ook zeker Mensen Handel en kinderen die in de seksindustrie gevangen zitten en uitgebuit en mishandeld worden.

In Brazilië heb ik weer een vergadering met iemand die hier laatst was om een preventie project in elkaar te zetten. We hebben het in zijn geheel afgestemd op de Thaise cultuur. Na onze tijd in Brazilië hoop ik het plan helemaal compleet mee te kunnen nemen naar Thailand om het te laten vertalen.

Dat was het even voor nu, voor vragen kun je ons altijd mailen!

Groetjes Eduardo en Tinka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *