Een nieuwe plek, wat een verschil!

Ik rijd op m’n brommertje door de straten van Thailand, hetzelfde land als de afgelopen 2 jaar. Maar oh zo anders. Ik heb het idee dat we van het platteland verhuisd zijn naar hartje Amsterdam, plus zo’n 1000 brommertjes extra.

Phuket is een prachtig eiland zo aan de kust, maar om van A naar B te komen is het verkeer enorm druk en chaotisch. Ik voel me dan ook érg stoer als ik daar als buitenlander tussendoor scheur en tussen de auto’s door de files ontwijk.

Ons nieuwe thuis

We wonen weer erg mooi en ons huis is echt een fijn huis in een leuke buurt. Het huis is in een uithoek van het eiland Phuket, vlakbij een haventje waar de vissers van zee aanmeren en hun vis in- en uitladen. We wonen 10 minuten van de kustlijn met mooie stranden, weg van de touristen en de drukte. Het idee van het ‘Surfeiland’, maar dan met de blauwe zee in plaats van de Westeinderplas als uitkijkpunt.

De rest is ongeveer 20 a 30 minuten van ons huis vandaan, vanwege het verkeer. We moeten dus rekening houden met het tijdstip dat we van huis gaan als we ergens een afspraak hebben. Dat is nog wel even wennen.

Een nieuwe school

De school van de meiden is hier 15 minuten vandaan en dat rijden we meestal met de brommer. Hannah en Noemi hebben het erg naar hun zin op school. Voor Noemi was het erg wennen omdat het een school is naar Amerikaanse maatstaven. Ze heeft nu wekelijks een toets en ze heeft veel nieuwe dingen om te leren en in te halen. En alsof 4 talen: Portugees, Nederlands, Engels en Thais nog niet genoeg was, krijgt ze nu ook nog Chinees op school. Ik lach me rot, want ze pikt het toch snel op en nu zegt ze dingen die ik echt niet meer snap haha.

Werken in deze nieuwe plek

Qua werk zijn we helemaal druk en genieten we van alle mogelijkheden hier . Elke woensdag avond gaat Eduardo met een vriend door de prostutitiewijk hier en bidden ze om zo de weg daar vrij te maken voor verandering. Elke vrijdag avond gaat hij naar een Thaise kerk waar ontzettend veel jongeren tot bekering komen en honger hebben naar God en de Heilige Geest.

We hebben ook een sloppenwijk gevonden en we voelden ons als kinderen in een speelgoed winkel. Het is een dorpje van zee-zigeuners en ze leven apart in een kleine sloppenwijk aan de oostkant van het eiland Phuket.

Vissers van mensen…

We hebben contact met een lokale visser die ons rondleidde en erg blij was met onze ideeën voor preventie, voetbal en Engelse les. Het is een hele goede optie om daar het wijkcentrum te starten die we in gedachten hadden. Er zijn ontzettend veel kinderen ,waarvan sommigen naar school gaan, maar ook velen ook niet. We hebben deze week een afspraak met het dorpshoofd om toestemming te vragen om daar te mogen werken. Erg leuk en spannend.

Deze week hebben we ook nog het Braziliaanse team bij ons. En we gaan veel evangelisatie acties doen. Ook komt er een tandarts, die gaat hier een lokaal project starten met Birmese vluchtelingen en ik word zijn tandartsassistente …. haha. Wij zeggen altijd maar: “Nooit geen saai moment voor ons hier.”

Een vette bak!

We hebben deze week onze nieuwe auto gekocht en ik kan met trots zeggen dat het echt een vette bak is. Het was een heel gedoe omdat auto’s in Thailand zowieso duur zijn maar in Phuket nog duurder. En er wordt hier veel opgelicht, wat betreft het kopen en verkopen van auto’s. Tot 2 keer toe hadden we bijna een auto, waarvan bleek dat de papieren nooit op onze naam zou kunnen komen.

Nu hebben we een auto waar we erg blij mee zijn! Er kunnen veel mensen in en op, er kunnen veel spullen in om te verplaatsen en hopelijk kunnen we hier de komende jaren rustig en veilig mee rijden. Goed, binnenkort zal ik foto’s uploaden van ons werk en de auto.

Dankbare terugblik

Ik denk nog veel terug aan Nederland en het was echt top! Dankzij de sponsorloop hebben we de auto kunnen aanschaffen. En dankzij de OSA kunnen we binnenkort een project opstarten hier.

Nogmaals iedereen bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *