Zeg NEE tegen mensenhandel!

Ik kan niet omschrijven wat het is, of hoe het voelt om gebruikt te worden door God en mijn leven in te mogen zetten om een ander leven daarmee te helpen.

Schijn bedriegt

We zijn op dit moment erg intensief bezig met het voorbereiden van een nieuwe periode in ons leven. Een leven wat van de buitenkant geweldig lijkt, een leven in het prachtige Phuket, waar strand en zee en vakantie centraal staat …..
of toch niet ….?
Een plek waar achter de schermen zoveel meer gebeurt dan je kunt bedenken. Waar kinderen de hele avond in een bar dansen. Waar pedofielen dik betalen voor een jongen of een meisje naar hun keuze. Waar verdriet, angst en wanhoop centraal staat in het leven van een kind.
De vraag is, hoe komen we in aanraking met deze kinderen? Hoe winnen we het vertrouwen van een pooier? Hoe komen we een bar binnen en laat de mama-san ons praten met de jongens en meisjes achter de ramen?

Een groot kado

Een goede manier van contact maken hier in Azië is Engelse les aanbieden. Maar als Nederlandse wist ik niet hoe ik dat het beste kon aanpakken. Nu is hier in Chiang Rai een TESOL (Engelse les geven) en met een Thais en Australisch diploma zou dat vele deuren kunnen openen.
Het probleem was dat het ongeveer 800 euro kost, wat we niet hebben met de verhuizing en ons bezoek aan Nederland.
Nu kreeg ik vorige week bericht dat ik me mag inschrijven en 2 maart gaan we beginnen, tot 2 april. En ik krijg een volledige studiebeurs voor deze cursus!
Wauw wat een kado en wat zal het een zegen zijn in ons toekomstige werk.

Een deur open naar een conferentie

De dag nadat ik dit had gehoord kwam ik weer bij mijn Akha groep en ze vertelde mij dat ze deze week naar Pattaya gaan voor een conferentie tegen mensenhandel in Thailand. Ze hadden nog een plek over en na veel telefonisch contact kan ik mee.
Pattaya is de ‘kinderhel op aarde’ en het zal een zware en emotionele week worden. Ik heb aan mensen die ik daar ken gevraagd of ze me mee willen nemen naar de bars om met eigen ogen te zien wat er werkelijk gebeurt.
Ik doe dit ook als een soort test, omdat ik wil weten of ik het emotioneel aan kan om deze situaties in het echt te zien. Het klinkt gek, maar als moeder is het extra zwaar om kinderen in nood te zien. Willen jullie hier alsjeblieft ook voor bidden, voor bescherming?!
Tijdens de conferentie zullen er Thaise politie, sociaal werkers en andere autoriteiten komen. In dit werk zijn contacten zoals deze van groot belang.
Dit is een ander deur die God opent zodat we een groot werk kunnen doen in Phuket.

Zeg NEE tegen mensenhandel, doe mee, help mee, wat is een mensenleven JOU waard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *