December 2014

De voorbereidingen voor de feestdagen zijn ook in Thailand in volle gang . Thanksgiving word op zeer verschillende manieren gevierd . Bij de meeste buitenlanders ligt er een enorme Kalkoen op tafel en bij de Akha Hilltribes is het een groot feest waarin klederdracht volop wordt gedragen en waar de kerk en dankzegging aan God centraal staat .

In Nederland is 5 december sinterklaas en in Thailand is 4 december vaderdag omdat het de verjaardag van de koning is. Dit wordt op de scholen gevierd met een sportdag omdat de koning staat voor sport en gezondheid.
Ook de kerstboom staat weer in de kamer, hoewel we een miniboompje hebben zijn de kinderen net zo blij als met een megaboom .
Toch zullen we met de kerst niet in Chiang Rai vieren waar we nu wonen maar we zullen onze kerstvakantie besteden om te gaan kijken waar we volgend jaar gaan wonen en werken . In Phang Nga ……. dat is de plek waar deze maand precies 10 jaar geleden de Tsunamie is geweest. We zullen 26 december dan ook naar de ceremonie gaan waar de slachtoffers herrinert zullen worden.
December is altijd een maand van terug denken en vooruit kijken.
Ik kan zeggen dat ik in 2014 echt van Thailand ben gaan houden. De aziatische cultuur is er een die ik tot op vandaag nog probeer te begrijpen , de cultuur , taal en religie is gecompliceerd maar de mensen zijn het zo waard om hier te zijn en te mogen werken. De natuur is ook prachtig en het heeft even geduurd om in plaats van de sloppenwijk van de rijstvelden te gaan houden.
2015 is voor ons het jaar om ons te gaan settelen. We gaan verhuizen naar Phang nga omdat we daar kunnen doen waar we goed in zijn . We zullen werken met de burmese vluchtelingen en de arme thaise gezinnen. Onze wens is door middel van een Wijk centrum , net als in Brazilie, de mensen te bereiken.
Terwijl in Brazilie geweld en drugshandel centraal stonden is ons doel hier armoede en mensenhandel . We zien er naar uit en zijn super enthousiast.
Ook hopen we in april voor korte tijd naar Nederland te komen , maar hiervoor hebben we u hulp nodig . 2014 was namelijk een duur jaar ivm met ons visum en de vele politieke verandering door de militaire coupe hier in Thailand.
We zijn altijd zeer gezegend geweest in onze financien maar een verhuizing, en naar Nederland komen zal extra kosten met zich mee brengen .

Voor ons als gezin en in ons werk is fondsenwerving van groot belang. De werving van fondsen zorgt ervoor dat wij onze activiteiten structureel kunnen blijven ontplooien.
We willen u zo aan het einde van het jaar helpen herinneren dat Aftrekbare giften u fiscaal voordeel kunnen opleveren: u kunt de giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Neemt u alstublieft in deze laatste maand van 2014 nog even de tijd om een gift over te maken.

Fijne feestdagen en een gezond en gezegend 2015 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *