Oktober 2014

De problemen met het visum en werkvergunningen hebben ons veel doen laten nadenken over wat en waar onze toekomst ligt.

Voor nu hebben we een werkvergunning en een visum en einde deze maand gaan we weer naar de immigratie toe om te kijken of alles klopt. Als dat nu allemaal met elkaar overeen komt dan hebben we goede kans dat we de aankomende jaren indien nodig een visum zullen hebben. Natuurlijk weet je het nooit zeker maar we gaan er dan wel van uit voorlopig rust te hebben hierin. Dus goed nieuws.

Vanwege het werkvergunning gedoe kan ik, Tinka , helaas niet meer bij Destiny Rescue werken. Ik ben dankbaar voor de tijd die ik er heb gehad en voor alles wat ik er heb geleerd. Ik heb mogen proeven van het werk tegen mensenhandel en dit heeft mijn hart totaal.
Op dit moment ben ik bezig met het lesgeven en trainen van een groep vrouwen van de Akha Hilltribe. Ik leer ze over trauma’s en hoe te werken met kinderen en meisjes die uit de mensenhandel worden gered.
Ik zal de komende tijd gaan samenwerken met een andere organisatie die ook tegen mensenhandel werkt. Op de woensdagavonden zullen we de bars ingaan waar de meisjes tentoongesteld worden voor prostitutie. Ook zal ik hier en daar korte seminars gaan volgen specifiek gerelateerd over dit werk , en daarmee een werkplan schrijven over een toekomstig project tegen mensenhandel.

Eduardo gaat meerdere malen per week naar een dorpje hier in de buurt waar hij voetbal les geeft aan de kinderen op een lokale school. Hij geeft ook les aan de lokale buurt jongens en zal starten met en disicipelschap groep voor jonge mannen van de Akha Hilltribe .

Door het visum hebben we veel moeten nadenken over wat en waar we willen wonen en werken en wat de mogelijkheden zijn.
We zijn ervan overtuigd dat voor nu Thailand ons thuis zal worden als het visum het toelaat.
Wel merken we dat we het wonen en werken in een communiteit erg missen. Zoals we in Brazilië samen waren met een team merken we dat waar we nu wonen het meer ieder voor zich is, ook betreft de organisaties zijn erg gesloten voor nieuwe medewerkers en zijn toch meer op zoek naar lokale Thaise mensen om te helpen.

Nu hebben we besloten dat we maart 2015, als de school van de meiden klaar is, gaan verhuizen naar het zuiden van Thailand.
Er is daar een basis van Jeugd met een Opdracht met een visie die flink overeen komt met die van ons als gezin. Ze zijn net afgelopen augustus begonnen en er is een zee van mogelijkheden om te pionieren in samenwerking met de lokale overheid en kerk.
Deze plek staat bekend om de Tsunamie in 2004 en er is veel nood, zowel in armoede als wezen als mensenhandel.

De aankomende maanden hier in Chiang Rai staan in het teken van leren en organiseren en dus vandaar ook het schrijven van een project en werkplan .
We zien uit naar een plek waar we ons kunnen settelen als gezin en rust te vinden. Ook voor de kinderen zal rust reinheid en regelmaat goed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *