Juli 2014

Na 6 weken lang te hebben gewacht op een uitkomst van mijn visum ben ik helaas afgewezen voor een werkvergunning.
Sinds de regering is overgenomen door het leger in mei zijn er veel dingen veranderd en vooral voor buitenlanders worden de regels flink aangepakt.
Dit heeft geleid dat binnen de organisatie waar ik voor werkte gekeken is naar de banen en welke nu uitgevoerd worden door buitenlanders maar eigenlijk gedaan kunnen worden door de Thai zelf. Dit is onder andere counceling en dus ben ik afgewezen.
We zijn nu aan het kijken voor Eduardo en hopen 13 augustus te weten of we kunnen blijven. Mocht dat niet zo zijn hebben we 15 dagen om Thailand te verlaten en zullen we waarschijnlijk terug keren naar Brazilie.
We hopen actief te blijven in ons werk tegen Mensen handel, of dat hier is of in Brazilie . Het is en blijft een enorme handel wereld wijd en daar willen we helemaal voor(tegen) gaan.
Dit gezegd te hebben blijft het moeilijk om afscheid te nemen van mijn meiden die ik de afgelopen maanden heb mogen begeleiden .
Van die meiden werken er nu 3 in het koffie cafe, waar ze getrained worden en hun geld op een eerlijke zuivere manier verdienen. 2 zijn terug naar school , en 1 meisje heeft zich afgelopen zondag laten dopen .
Ook mag ik niet meer werken op het terrein maar de meiden mogen wel bij mij thuis komen en dus haal ik ze soms op en gaan we koffie doen , of komen ze bij mij thuis.
Ook mocht ik vorige week weer een voetbalspeler van het localeteam hier in Chiang Rai mee nemen om de meiden te ontmoetten. Wat een reactie ….. de meiden gillen en springen en zijn zo blij dat iemand zo belangrijk als een voetbal speler bij hun op bezoek komt. Nu hebben we ook nog kunnen regelen dat we woensdag met alle meiden naar een wedstrijd gaan en daarna hebben we een meet en greet geregeld zodat ze alle voetbalspelers kunnen ontmoeten.

Nogmaals we hopen te mogen blijven en gaan dan kijken wat we achter de schermen kunnen doen , maar als het tijd is om te gaan dan was dit afgelopen jaar een geweldig jaar waarin we veel hebben mogen leren en ben ik trots op de meiden die gered zijn uit de sexindustrie en nu een toekomst hebben waar ze waardig hun geld kunnen verdienen en voor hun families kunnen zorgen.

13 augustus zullen we meer informatie geven over onze toekomst plannen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *