Mei/juni 2014

Begin mei werden we opgeschrikt door een aardbeving.
Ja u leest het goed een aardbeving!

Een aardbeving met de kracht van 6,3 op de schaal van Richter heeft maandagavond 5 mei , de noordelijke provincie Chiang Rai getroffen. Sindsdien zijn meer dan honderd naschokken gemeten, in kracht variërend van 3 tot 5,2.

We waren met vrienden op de 4e verdieping van een winkelcentrum. We hadden gelukkig net de kinderen uit de speeltuin gehaald en waren zo nog dichtbij elkaar.
Het was maar 10 seconden waarbij alles schudde en een enorm lawaai. Eduardo begon te bidden en nadat het stopte brak de paniek uit van honderden mensen die op de roltrappen af renden. We zijn gelukkig veilig naar buiten gekomen. Daarna nog dagenlang naschokken gehad waarbij je adrenaline van 0 naar 80 schiet en weer terug , en Noemi rende elke keer naar buiten bij elke beweging of geluid.

Daarna werd er eind mei een staatsgreep afgeroepen waarbij er een avondklok was en de televisie werd afgesloten . Ook dit was erg spannend omdat er opeens allemaal militairen rondlopen en wegblokkades. De kinderen mochten 1 dag niet naar school en zelfs het internet zouden ze mischien afsluiten.
Gelukkig is het allemaal rustig gebleven en hadden we na een paar dagen weer tv en de kinderen mochten weer naar school en sinds 2 weken zijn de militairen ook weer weg .

We hebben weer de reis moeten maken maar Laos voor ons visum maar nu via mijn werk. Helaas blijkt nu dat de organisatie die de werkvergunning zou moeten geven nu problemen heeft met het uitgeven van werkvergunningen. We zitten dus op de wip met tijd en wanneer en of we onze visums kunnen verlengen.

Gelukkig ook positief nieuws en dat over anderhalve week we een diploma uitreiking hebben van de meisjes waarmee ik werk. Ze hebben dan een 12 weken programma door gelopen waarin ze intensief zijn begeleid en waar ze life skills hebben mogen leren en counseling en mogen leren dat ze van waarde zijn .
Zeer trots op mijn Thaise meiden! Sommige gaan in de kapsalon werken , en andere in de koffiebar en andere gaan naar school en hun diplomas halen. Ook zullen een paar meisjes nog langer in het programma blijven ivm met te diepe trauma’s die we in deze korte tijd niet hebben kunnen verwerken.
Volgende post zullen er fotoos komen waarbij jullie een betere indruk zullen kunnen krijgen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *