April 2014

De zomervakantie was een grote uitdaging hier in Thailand. De kinderen hadden 2 en een halve maand vakantie. Dit is in Nederland al een hele klus maar omdat de Thaise scholen andere vakantie data’s hebben dan de internationale school hadden de meeste van hun vrienden wel gewoon school en de meiden niet. Zomerschool is hier heel normaal maar Noemi is nu net over het punt heen waar ze makkelijk de taal leert en dus is Thais leren erg moeilijk voor haar. Voor Hannah is dit nog geen probleem en kletst met elke Braziliaan , Nederlander, Amerikaan of Thai die op haar pad komt. Hannah is een heerlijke flierefluiter en geniet van alles en iedereen hier in Thailand en ze is altijd erg actief.
Noemi is nu in april 6 geworden en je ziet dat ze echt de verschillen merkt en ziet. Het leren gaat haar nu echt moeilijker af en de taal kan dan ook een obstakel vormen.

Eduardo heeft verschillende projecten lopen. De eerste is de Braziliaanse voetbal organisatie waarmee ze afgelopen week het eerste voetbalkamp hadden.Er waren ongeveer 35 jongens en het was een succes.
Daarnaast is hij samen met een Thaise vriendin van ons aan het brainstormen om preventiewerk te gaan doen in de dorpjes en op scholen over mensenhandel en kinderprostitutie. Ik kom natuurlijk veel meisjes tegen die uit de dorpjes in de bergen komen die gelokt worden naar een baan in een restaurant wat uiteindelijk een bordeel blijkt te zijn. Dit project waar hij nu min of meer bij betrokken is wil daar voorlichting over geven.
Een ander project is dat hij een Braziliaanse vriend van ons helpt met het bouwen van huisjes voor de mensen die daar geen geld voor hebben. Laatst was er hier een enorme storm waardoor een volledig dorp was verwoest . Samen zijn zij daarheen geweest en hebben ze geholpen met het bouwen van nieuwe huisjes.

Ik heb het helemaal naar mijn zin met het counselen van de meisjes die gered worden uit de kinderprostitutie. Het is een heftige job maar het is zo bijzonder om deze meiden te mogen helpen en samen met het reintergratie team een nieuwe toekomst aan te bieden aan deze meiden.
Ik kan het gelukkig goed achter me laten als ik met mijn gezin ben en kan thuis ook de boel de boel laten als ik aan het werk ben .

Ondertussen hebben we ook thuis vaker open huis voor de buurt kinderen en dat is gewoon ons ding. In Brazilie was dat ook een soort natuurlijk iets wat ons geen moeite of energie kost . Alleen maar leuk en gezellig. Net een pannenkoek feestje gegeven en nu onze kinderen ook groter worden is het een gezinsactiviteit !!!

Heel erg bedankt voor alle felicitaties de afgelopen maand voor mij en Noemi ! We hebben allebei een leuke relaxte verjaardag gehad .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *