Maart 2014

Een beetje laat maar toch nog een blog voor de maand maart .
Ik ben inmiddels begonnen et counceling en in plaats van April werd ik halverwege maart gebeld of ik alsjeblieft eerder kon beginnen .
Meisjes die gered worden uit de kinderprostitutie komen direct bij Destiny Rescue terecht. De meisjes zijn tussen de 12 en 18 jaar en velen zijn door familie in de karaoke bars geplaatst. Vaak worden de meisjes in eerste plaats aangenomen om de klanten te serveren en vaak binnen 1 a 2 weken worden de meisjes gedwongen tot meer. Wat me opvalt hier in Thailand is dat de meisjes niet letterlijk vastgebonden zitten in een kamer maar meer vast zitten aan familie em cultuur. Vaak zijn ouders arm , is er alcohol en drugs in het spel. De kinderen worden vanaf 11/12 uit school gehaald om te gaan werken om voor hun broertjes en zusjes te zorgen. Omdat de meisjes niet geschoold zijn komen ze meestal per direct in de prostitutie terecht. Ze maken de meest verschrikkelijke dingen van mishandeling en misbruik mee maar kunnen hier niet van weg komen vanwege de druk die de familie uit om geld te verdienen. Als het meisje voor zichzelf zou kiezen en uit de prostitutie zou stappen dan weet ze dat haar jongere broertjes en zusjes honger zullen hebben en een zelfde toekomst tegemoet gaan. De emotionele druk is hier te groot en ze verwijten hun leed ook aan Karma… ze hopen in het volgend leven een beter leven te hebben.
De slaverij van deze meisjes is niet gebonden zijn met handen en voeten maar gebonden zijn in ziel en geest. Ze hebben geen keus.
De meisjes die er tegen vechten ondergaan traumatische vernederingen om ze klein te maken en te houden . Hierover vertel ik liever niet te veel.

In ons persoonlijke familie leven is het ook nooit saai . We hebben te horen gekregen dat we weer naar Laos moeten voor onze visums . Wie heeft gehoord hoe de eerste reis is gegaan weet hoe verschrikkelijk het was haha …. een nachtbus met demonische films met volume op 10 , eten dat door de bus vloog , daarna een tuktuk, bus, taxi , grens , bus , taxi , ambassade 1 uur wachten , visas inleveren en de volgende dag de hele rit weer terug ….. Nou ja in ieder geval zullen we als we alle papieren weer in orde hebben , de 2e week van mei gaan. We hebben dan ook daar in de buurt een trouwerij dus dan kunnen we dat tegelijk doen .
Eduardo moet eerst nog naar Bangkok om Braziliaanse documenten die ik moet vertalen te laten erkennen.

Nu is het begin april en dat betekent 2 keer feest. 17 april is Noemi jarig en 26 april ben ik jarig . We denken dan ook weer terug aan vorig jaar, hoe leuk onze verjaardagen waren met jullie, onze vrienden om ons heen. Dit jaar zal het wat rustiger zijn maar wel feest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *