Februari 2014

Februari is de maand van de liefde en ook voor ons de maand dat we dit jaar mochten vieren dat we 7 jaar getrouwd zijn . Het lijken er wel veel meer aangezien ons korte leven samen al zoveel avontuur met zich heeft mee gebracht. 2 prachtige kinderen , 4 verschillende continenten , vrienden van over de hele wereld , 4 verschillende talen binnen ons gezin , ja we hebben een bijzonder leven . Ik zou het voor geen goud willen missen . Toch moet er ook gezegd worden dat deze maand een maand van strijd is geweest .
Eduardo heeft een auto ongeluk gehad , waarbij hij gelukkig ongedeerd is gebleven maar waar 3 auto’s bij betrokken waren . Ze zeggen dat de laatste auto in de rij alles moet betalen en dat was bij deze Eduardo . De auto verzekering die we dachten te hebben betaald alleen als er iemand gewond of overleden is en autoschade daar doen ze niet aan . Dit vertelde ze NADAT we een ongeluk hadden. Als buitenlander word je hier ook erg benadeeld wat wel bleek uit de manier waarop Eduardo,volledig in shock, werd behandeld. Iemand zei zelfs dat als hij niet betaalde naar de gevangenis zou gaan enzo . Ook de politie was niet erg vriendelijk , liet hem iets tekenen wat volledig in Thais was geschreven . Ik was destijds met een vriendin uit Nederland (Liza) een paar daagjes weg dus ik kon hem ook niet helpen .
Afijn na veel gesprekken , uiteindelijke hulp van vrienden en een advocaat was er geen weg meer terug en moesten we alles betalen. Nu 1500,- armer ( was voor de school van de meiden) is alles betaald en ook onze eigen auto ziet er weer mooi uit .
Het heeft wel zn effect op Eduardo gehad en hij voelt zich , begrijpelijk, erg benadeeld en is hier ook best down van . Ik denk dat de cultuurschok die ik in het begin had hem nu te pakken heeft . Wilt u aan hem denken in u gebed ! Daarna is hij ook nog eens echt ziek geweest met paar dagen hoge koorts , spugen en keelontsteking . En daarna ook Noemi ziek geweest . Het waren een paar zeer intensieve dagen/weken deze maand.

Ondertussen zou ik beginnen bij Destiny Rescue maar degene die mij zou inwerken is ook een project aan het opzetten in Cambodia en dat duurde langer dan gepland . Nu begin ik in april wat me eigenlijk prima uitkomt omdat de meiden hun zomervakantie begint in maart . Nu kan ik er voor hun zijn zo de eerste weken en kunnen we hopelijk wat leuks doen met ze. Vakantie zit er niet in na deze maand februari maar we hopen hier en daar leuke dagen naar het zwembad te gaan ofzo want de zomers hier zijn HEET HEET HEET .
Eduardo gaat werken bij de BIFA , de Braziliaanse voetbal organisatie. Ze hebben nu eerst een kantoor dat ze aan het verbouwen zijn en ze zijn bezig met de officiele papieren om de organisatie legaal te hebben . Het leuke is dat in het team van Chiang Rai United ( het thaise ajax) een aantal Brazilianen zijn waar we nu ook contact mee hebben. Ook zijn ze nog eens christen, helemaal leuk dus !

Heel erg bedankt iedereen voor alle steun en hulp en de kaartjes die we krijgen . Het bemoedigd en dat kunnen we soms , vooral Edu nu , goed gebruiken .
We hopen in 2015 april mei naar Nederland te komen dus als iemand al aan het plannen is dan geven we graag presentaties over ons werk en ons leven . Laat het even weten via de mail .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *