Januari 2014

Aan het begin van het nieuwe jaar sta je meestal even stil bij wat er het vorige jaar is gebeurt en hoe je het aankomende jaar verder wil gaan. Voor ons was het geen nieuw begin maar een voortzetting van ons nieuwe leven hier in Thailand. met de meisjes gaat het goed en ze hebben het erg naar hun zin. Hoewel Noemi nog vaak praat over haar vriendjes in Brazilie verteld Hannah aan iedereen stralend dat ze uit Thailand kom, waarop er wat vragende gezichten onze kant op kijken. Ik ben erg trots op mijn meiden, ze spreken tegenwoordig vloeiend Engels en leren Thai en in ons eigen huishouden praten we Nederlands en Portugees.
De ouders van Eduardo zijn 1 januari aangekomen en e hebben een heerlijke tijd met ze gehad. Eerst een weekje op het strand en daarna nog 3 weken hier bij ons thuis. wat hebben we van elkaar genoten. Schommel van de kids is gemaakt, naar de olifanten,tempels, marktjes en het prachtige land bekeken. nu zijn ze afgelopen zondag weer vertrokken en het is toch een gemis in huis.
Betreft werk kan ik met grote blijdschap vertellen dat ik als counseler zal gaan werken bij Destiny Rescue. Deze organisatie redt kinderen uit de prostitutie en helpt ze een betere toekomst op te bouwen. De meiden komen in een 3 maanden traject terecht waar ze dmv counseling, sociale vaardigheden, werkvoorbereiding, gezinshulp, toekomstplannen enz…. weer worden voorbereid op een nieuw leven. Destiny Rescue biedt de meiden hulp aan om hun verleden en geschiedenis te helpen verwerken, Hierin zal ik als counseler een groot deel van uit maken. Jezus zal centraal staan in trauma verwerken en Heelmeester zijn bij deze meisjes. na drie maanden zullen de meisjes drie opties krijgen, terug naar huis, mits dit een veilige plek is, naar school om te leren of een baan om alsnog hun families te kunnen onderhouden. Natuurlijk is dit een hele brede uitleg en kan ik niet alles in detail uitleggen. Tijdens de counseling sessie zullen we gebruik maken van een vertalen, dit omdat mijn Thais niet goed genoeg is, maar ook om niets te missen van alles wat de meisjes vertellen.
Voor meer informatie kan je ook kijken op www.destinyrescue.org
Ik zal blijven werken als ywamer en ook bij deze organisatie leven we van giften.
Eduardo is nog niet zeker wat hij gaat doen, of ook bij Destiny Rescue of bij BIFA (Brazilian International football association) Dit is een voetbalschooltje voor de Thaise kinderen in achterstandswijken en kindertehuizen.
We blijven bidden en denken wat God voor ons heeft op dit moment. Ik ben in iedr geval blij met mijn nieuwe positie bij Destiny Rescue.
Voor vragen kan je alitjd mailen of schrijven, vinden we zelfs leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *