December 2013

Zo tussen de feestdagen in hier een update van ons.
Mensen hebben mij gevraagd hoe kerst wordt gevierd hier in Thailand en ik kan zeggen dat dat hier enorm is . Het gekke is alleen dat de Thaise mensen zelf kerst niet eens als vrije dag hebben en zelf ook niet vieren maar de winkels liggen vol met kerst spullen en alle kinderen zingen opeens engelstalige kerstliedjes. Maar wie het vooral uitten zijn de buitenlanders en eigenlijk ook de hele maand December door . Op school , in de kerk, op ballet en bij vrienden thuis . Ik moet zeggen dat ik heb genoten . In Brazilie wordt het wel gevierd maar het is 8 jaar geleden dat ik een kerstdienst heb meegemaakt in de kerk met kaarslicht en engelstalige kerstliedjes.
Wat ook enthousiast gebeurt rond de kerst is langs scholen en zorginstellingen gaan om daar kadootjes rond te brengen aan degene die het echt nodig hebben.
Wij werden uitgenodigd om op een creche te komen kijken , waar de kinderen van Akha en Laoh Hilltribes komen en echt armoede kennen .
Samen met Eduardo hadden we heel creatief allemaal kadootjes in elkaar gezet . Het was uiteindelijk nacht werk geworden want in de winkel werd ik opeens heel creatief en thuis gekomen bleek dat de doosjes nog gevouwen moesten worden , de tandenborstels niet pastte enz.. Maar wat was het heerlijk om die smoeltjes van de kinderen te zien , nog nooit een kadootje gehad en opeens lagen er zoveel . Ook eduardo was een grote atractie die de kinderen 1 voor 1 in de lucht gooide en lekker gek met ze deed .
Ja dit jaar was kerst echt kerst !! Heerlijk genoten .
Nu voor nieuwjaar gaan we naar Bangkok omdat we de ouders van Eduardo gaan ophalen . die zullen 1Januarie aankomen in Bangkok en dan zullen we meteen met hun een klein weekje vakantie houden op het strand op het ‘‘hopelijk’‘prachtige eiland Koh Samet. We hebben er erg zin in , ook zo bijzonder dat zijn ouders komen . Deze lieve schatten hebben nog nooit gereisd , laat staan Brazilie verlaten . Nu vliegen ze 36 uur om hun kinderen en vooral ook klein kinderen te zien .
De hele familie slaapt al een week niet van de zenuwen , maar we hopen ze over een paar dagen in onze armen te kunnen sluiten .
We willen bij deze iedereen bedanken voor alle steun en liefde die we het afgelopen jaar hebben mogen ervaren en zien . De overgang van Brazilie/Nederland/Thailand was vooral voor mij en Noemi een ENORME stap , maar ik denk dat ik nu kan zeggen dat het wel echt goed gaat . We hebben nieuwe plannen voor aankomend jaar en we zien uit naar dat wat komen gaat.
Kijk ook voor meer informatie op destinyrescue.org voor meer informatie over onze nieuwe plannen in 2014 .

Dikke nieuwjaarsknuffel ,
Eduardo , Tinka , Noemi en Hannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *